فهرست مطالب

علوم اجتماعی - سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 24، پاییز و زمستان 1393)

نشریه علوم اجتماعی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 24، پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • غلامرضا کاظمیان سعید شفیعا صفحات 1-24
    تاکیدهای نظری و تجربی اخیر بر پایدارسازی توسعه با استفاده از سرمایه های محلی و بهبود شرایط زندگی از طریق منابع درون زا یکی از راهکارهای درخور و اثربخش برای حل مشکل محلات غیررسمی است. بهره گیری از سرمایه اجتماعی، یکی از روش های کم هزینه و مطمین برای دستیابی به توسعه پایدار در این محلات است. این پژوهش توصیفی- پیمایشی، با هدف تحلیل رابطه سرمایه اجتماعی با پایداری توسعه در یکی از محله های غیررسمی واقع در شهر تهران انجام گرفته است. هدف مطالعه تایید وجود رابطه قابل اتکا میان سرمایه های درون زای محلی با توسعه پایدار سکونتگاه غیررسمی است. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساز، برای خلاصه سازی شاخص ها از روش تحلیل عاملی و برای تحلیل نتایج و طراحی مدل تحقیق، از نظر خبرگان استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق را ساکنان محله تشکیل داده اند که تعداد 390 پرسش نامه از خانوارها به صورت تصادفی طبقه ای جمع آوری شده است. نتایج نشان می دهد که میان سرمایه اجتماعی ساکنان و پایداری محله، رابطه معنی داری برقرار است. این سرمایه بیش از آن که به بهبود محیط کالبدی محله اثرگذار باشد، بر توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی محله موثر است. در ضمن، در تایید نتایج پژوهش های پیشین، رابطه ای مثبت و قابل قبول میان مولفه های ذهنی سرمایه اجتماعی و تمامی مولفه های پایداری محلی شناسایی شده است. از سویی بر خلاف نتایج مطالعات پیشین، ساکنان مرفه تر اعتماد بیشتری به نهادهای رسمی دارند؛ بنابراین شکل گیری و استفاده از سرمایه اجتماعی در یک محله کمتر برخوردار نسبت به محله های توسعه یافته، دارای الگویی متفاوت است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، محله غیررسمی، پایداری محله ای، تحلیل مولفه های اصلی
  • بیژن خواجه نوری مریم سروش صفحات 25-49
    سبک های زندگی بر رفاه و بهزیستی افراد تاثیر می گذارند. از طریق سبک های زندگی، افراد توانایی های خود را ارتقا می بخشند. این روابط در کیفیت زندگی و اجزای سازنده آن نقش مهمی دارند. اطلاعات از 745 نفر از جوانان 29-15 سال شیراز در سال 1390 با روش پیمایشی و با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته سبک زندگی و پرسش-نامه سازمان بهداشت جهانی برای کیفیت زندگی، جمع آوری شدند. هفت نوع سبک زندگی بر اساس تحلیل عاملی از هم جدا شدند و همه آن ها به جز سبک زندگی مذهبی مناسکی با کیفیت زندگی در ارتباط بودند. میزان استفاده از رسانه های جدید و عمومی نیز با سبک زندگی رابطه مثبت و معناداری نشان داده است. در تحلیل های رگرسیونی مهم ترین متغیر، رسانه های جدید ارتباطی، سبک زندگی مذهبی سنتی و سبک های فراغتی بوده اند که با ضریب مثبت وارد معادله رگرسیون شده اند و ترجیحات موسیقیایی جدید با ضریب منفی وارد معادله رگرسیون شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که هر سبک فراغتی با سطوح متفاوتی از کیفیت زندگی همراه است؛ اما برخی از سبک-های زندگی در کیفیت زندگی اهمیت بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: جوانان، رسانه های جدید ارتباطی، رسانه های عمومی، سبک زندگی، کیفیت زندگی
  • مژگان عظیمی هاشمی، ندا رضوی زاده، عبدالرضا جوان جعفری صفحات 51-76

    شهرها اگرچه کانون فرصت های اقتصادی و اجتماعی و محمل رشد و توسعه اند؛ اما رشد سریع شهرنشینی طی سده اخیر به ویژه در کشورهای جهان سوم، شهرها را با مشکلات گوناگونی مواجه کرده است. همین امر منجر به طرح مبحث توسعه پایدار شهری شده است. از آن جا که پایداری شهرها با مصرف متعادل و تخصیص و توزیع عادلانه منابع مرتبط است، تعیین حدود و ثغور حقوق شهرنشینان نیز در طراحی و برنامه ریزی شهر پایدار اهمیت می یابد. تدوین و تصویب منشورهای شهری راه حلی است که طی دو دهه اخیر در سطوح محلی و بین المللی برای تصریح حقوق شهرنشینان، مورد توجه حکومت های محلی و سازمان های جامعه مدنی قرار گرفته است. در همین راستا، به منظور شناخت و معرفی تجارب جهانی در این زمینه، تحقیق حاضر به روش اسنادی، پس از واکاوی ادبیات و مبانی نظری حق شهرنشینی، ویژگی های تدوین و محتوای منشورهای شهری موجود در جهان را (تا زمان تدوین این مقاله) به طور منفرد و تطبیقی بررسی و ارایه کرده است. عمده ترین حقوق مورد تاکید عبارت اند از: برابری و عدم تبعیض، مدیریت دموکراتیک شهر، مشارکت سیاسی، شفافیت در مدیریت، بهره مندی از اطلاعات، حفاظت از گروه های آسیب پذیر، توسعه پایدار، خدمات شهری، محیط زیست، مسکن، آب، غذا، انرژی، بهداشت و سلامت، کار، آزادی، آموزش، تفریح، فرهنگ و تنوع میراث فرهنگی، یکپارچگی و انسجام (وظایف)، امنیت، همکاری بین المللی. در پایان، دلالت هایی برای تدوین و اجرای منشورهای شهری در ایران ارایه شده است.

    کلیدواژگان: حق شهرنشینی، حق بر شهر، حق شهروندی، حقوق شهری، منشور شهری
  • کاربرد تکنیک های شبیه سازی در علوم اجتماعی (یک بررسی انتقادی)
    احمدرضا اصغرپور ماسوله صفحات 77-104
    شبیه سازی اجتماعی شامل مجموعه ای از تکنیک ها و ابزارهاست برای مدل کردن پدیده های اجتماعی، به گونه ای که بتوان آزمون ها و آزمایش هایی مجازی بر روی آن مدل ها انجام داد. اگر چه گسترش امکانات رایانه ای تاریخی کوتاه دارد؛ اما ریشه های نیاز به شبیه سازی در جامعه شناسی را می توان تا نیمه اول قرن بیستم پی گرفت. در یک تقسیم بندی تکنیک های شبیه سازی اجتماعی را می توان در پنج دسته پویایی سیستمی، مدل های صف بندی، شبیه سازی خرد، اتوماتای سلولی و مدل های عامل محور قرار داد. این پنج تکنیک در دو دسته تکنیک های فرآیند محور (دو مورد اول) و تکنیک های عامل-محور (سه موردی بعدی) قرار می گیرند. از میان تمام این تکنیک ها به نظر می رسد مدل-سازی عامل محور بیش از همه بر معضلات پیش روی محققان اجتماعی و نیز نیازهای آن ها تطابق دارد. در مدل سازی عامل محور می توان برخی از مهم ترین دغدغه های جامعه-شناسان؛ مانند ناهمگونی عامل ها، تعامل میان عامل ها، یادگیری عامل ها، تعامل عامل ها و محیط و ظهور الگوهای کلان از کنش های خرد را به خوبی بررسی کرد.
    کلیدواژگان: شبیه سازی اجتماعی، مدل سازی عامل محور، شبیه سازی خرد، اتوماتای سلولی، مدل های صف بندی
  • مهدی دانش، محمد مظلوم خراسانی، محسن نوغانی صفحات 105-137

    از جمله مسائل بسیار مهمی که مجریان و مسوولان شهری در احیای بافت های فرسوده با آن مواجه می شوند، عدم توافقشان با مالکین در مورد قیمت املاک است؛ لذا در این تحقیق ضمن بررسی نگرش مالکان بافت فرسوده منطقه ثامن نسبت به شیوه قیمت گذاری املاک، عوامل موثر بر آن نیز مورد توجه قرار گرفته است. روش تحقیق در این پژوهش پیمایشی است که از ابزار پرسش نامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مالکان بافت فرسوده منطقه ثامن تشکیل می دهد. حجم نمونه در این تحقیق حدود 250 نفر از مالکان است که به روش طبقه ای متناسب با سهم انتخاب شده است. از آن جا که این منطقه به 4 قطاع تقسیم می شود، سعی شده است تا حجم نمونه، متناسب با سهم هر قطاع انتخاب شود. یافته ها نشان می دهد که 26/66 درصد از مالکین نسبت به شیوه قیمت گذاری املاک نگرشی منفی دارند، در-حالی که تنها حدود 11 درصد از آن ها دارای نگرش مثبت بوده و بقیه مالکان نگرشی خنثی نسبت به شیوه مذکور داشته اند. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چند متغیره نشان داده است که موثرترین متغیر بر نگرش مالکان به شیوه قیمت گذاری املاک، میزان اطلاعات صحیحی است که آن ها در مورد شیوه قیمت گذاری املاک دارند. سایر متغیرهای اثرگذار بر نگرش مالکان به شیوه قیمت گذاری املاک، به ترتیب شدت تاثیر عبارت اند از: نگرش مالکان به طرح نوسازی و بهسازی، فاصله ملک تا حرم و در نهایت برخورد نزدیکان مالک با وی.

    کلیدواژگان: نگرش، بافت فرسوده، منطقه ثامن، قیمت گذاری، بهسازی، نوسازی
  • اکبر قادری حسین بهروان صفحات 139-162
    هدف این مقاله، بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر میزان پیاده روی مردان متاهل و تعیین سهم هر یک از این عوامل بر میزان پیاده روی است. این پژوهش با روش پیمایشی و نمونه گیری تصادفی از مناطق مختلف شهر مشهد با حجم نمونه 360 نفر انجام شده است. نتایج نشان داده است که: بین طبقه اجتماعی، امنیت معابر، میزان اوقات فراغت و آگاهی دینی، با میزان پیاده روی رابطه معنی دار مثبتی وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیره نشان داد که متغیرهای زیر به ترتیب بیشترین تاثیر مثبت را بر میزان پیاده روی مردان متاهل دارند: میزان اوقات فراغت، امنیت معابر، تشویق دیگران، طبقه اجتماعی و در نهایت، آگاهی دینی از سودمندی ورزش. مقدار ضریب همبستگی نیز (427/0) است، همچنین در تحلیل مسیر بین متغیر طبقه اجتماعی و اوقات فراغت رابطه غیر مستقیم مشاهده شده است.
    کلیدواژگان: مشهد، مردان متاهل، پیاده روی، معابر
  • خدیجه سفیری، سوسن باستانی، فاطمه منصوریان راوندی صفحات 163-187

    اعتماد از پیش شرط های اساسی توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هر جامعه ای محسوب می شود. اعتماد، رشد انسان و شکوفایی استعدادها و توانایی های او را تسهیل و رابطه او با دیگران و جهان را به رابطه ای خلاق و شکوفا تبدیل می کند، تا فرد بتواند آرامش، امنیت و آزادی و استقلال را در کنار دیگران و با دیگران تجربه کند. پژوهش حاضر در پی آن است تا بسترهای مناسب برای ایجاد اعتماد در جامعه را شناسایی کند. یکی از عوامل موثر، هویت جنسیتی تشخیص داده شده است. این پژوهش با استفاده از نظریه گیدنز و تاجفل در مورد هویت و اعتماد، به روش پیمایش به بررسی رابطه بین هویت جنسیتی و اعتماد در بین 384 نفر از زنان و مردان جوان شهر تهران پرداخته است. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین هویت جنسیتی شخصی، هویت جنسیتی اجتماعی جوانان و اعتماد، رابطه معنادار و مستقیم مشاهده می شود. تحلیل رگرسیون چند متغیره نشان داده است که سه متغیر(هویت جنسیتی شخصی، هویت جنسیتی اجتماعی و جنسیت) در مجموع، 410/0 درصد از تغییرات متغیر وابسته اعتماد را تبیین کرده اند. نمودار تحلیل مسیر نیز نشان داده است که متغیر هویت جنسیتی شخصی نسبت به دیگر متغیرها دارای تاثیر بیشتری بر اعتماد بوده است.

    کلیدواژگان: هویت جنسیتی شخصی، هویت جنسیتی اجتماعی، اعتماد، جوانان
  • فاطمه صمدیان سعیده گروسی صفحات 189-206
    زمینه هدف
    کیفیت زندگی سالمندان متاثر از عوامل متعددی است که یکی از مهم ترین آن ها حمایت اجتماعی از سالمند است. با افزایش حمایت های اجتماعی، کیفیت زندگی هم بهبود می یابد؛ اما تحقیقات پیشین نشان می دهد که نگرش سالمندان نسبت به حمایت اجتماعی و توانایی ها، خود در تاثیرگذاری حمایت اجتماعی نقش دارد و اگر نگرش سالمند نسبت به حمایت اجتماعی دریافت شده، منفی باشد و آن را نشانه ناتوانی و درماندگی خود بداند یا آن را پرهزینه و تحقیر کننده بداند یا فرد احساس کند که خودش توانایی انجام کارهایش را دارد و نیازی به کمک دیگران ندارد، دریافت حمایت اجتماعی برای او ممکن است دارای تاثیر منفی باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت پیمایش در بین 380 سالمند زن و مرد ساکن شهر کرمان انجام شده است. ابزار پژوهش پرسش نامه همراه با مصاحبه بوده است
    یافته ها
    میانگین سنی پاسخگویان 01/67 بوده و مهم ترین حمایت کنندگان ایشان در درجه اول همسر و سپس فرزند پسر و در درجه سوم، فرزند دختر بوده است. نتایج نشان داده که حمایت عاطفی، مالی، خدماتی، مشورتی و اطلاعاتی، نگرش به حمایت و نگرش نسبت به توانایی های خود و مدت رابطه از مهم-ترین متغیرهایی بودند که با کیفیت زندگی ارتباط معنی دار داشتند. از بین این متغیرها، نگرش به حمایت، بیشترین تاثیر را داشته است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، حمایت اجتماعی، سالمند، کرمان
  • علی یوسفی عاطفه باقریان مینا شجاعی صفحات 207-233
    از آن جایی که در تحقیقات اجتماعی غالبا تمایل داریم اثر هم زمان چندمتغیر مستقل را بر چند متغیر وابسته بسنجیم و یا این که مفاهیم مورد بررسی، به طور معمول سازه-هایی هستند که خود دارای چندین بعد هستند و از طرفی اعتبار استنباط آماری تکنیک-های رایج چندمتغیره در چنین مواردی محل تردید است، استفاده از تکنیک تحلیل همبستگی کانونی، اجتناب ناپذیرمی شود. هدف نوشتار حاضر نیز اثبات ضرورت استفاده از این تکنیک در وضعیت هایی است که محقق درصدد بررسی روابط میان دو مجموعه از متغیرهاست و دیگر تکنیک های چندمتغیره پاسخگو نیستند؛ لذا ضمن معرفی منطق و کاربرد تکنیک تحلیل همبستگی کانونی با ارایه یک مثال روشن کاربردی با استفاده از نرم افزار SPSS و تفسیر خروجی های مربوط، سعی در نشان دادن نقاط قوت این تکنیک داشته است و همزمان، محدودیت ها و الزامات استفاده از این تکنیک در تحقیقات کمی اجتماعی را گوشزد می کند. در عین حال همانند دیگر روش های آماری چند متغیره، نتایج تحلیل همبستگی کانونی نیز باید در معرض روش های اعتبارسنجی برای کسب اطمینان از نتایج، گذاشته شود که در این نوشتار به آن ها اشاره شده است.
    کلیدواژگان: تحلیل همبستگی کانونی، ضریب همبستگی کانونی، متغیر کانونی، تابع کانونی، ریشه کانونی
  • مجید روهنده، احمد جعفری، روح الله جهانگیری مقدم صفحات 235-262

    پژوهش های جدی انگاری جرم نشان می دهند که جرایم چقدر برای مردم یک جامعه جدی هستند؟ همچنین این مطالعات گویای این مهم هستند که با توجه به ارزش های اجتماعی حاکم بر جوامع مختلف سطح جدی انگاری جرایم به ویژه جرایم جنسی– اخلاقی متفاوت است. بر این اساس، مقاله حاضربه دنبال بررسی تاثیر عوامل اجتماعی موثر بر جدیت و اهمیت جرایم جنسی- اخلاقی (با تاکید بر نقش دین و رسانه) است. در این پیمایش تعداد 380 نفر از دانشجویان دانشگاه خوارزمی به عنوان نمونه انتخاب و اطلاعات توسط پرسش نامه جمع آوری شد. متغیر وابسته این تحقیق، جدی انگاری جرایم جنسی و اخلاقی است. یافته ها نشان می دهند که این جرایم گرچه برای پاسخگویان جدی هستند؛ ولی آن ها در مقایسه با جرایم دیگر، جرایم جنسی و اخلاقی را در رتبه های آخر قرار می دهند، همچنین میزان دینداری، رسانه ها و سطح توسعه یافتگی استان محل سکونت، رابطه معناداری با میزان جدی انگاری جرایم جنسی و اخلاقی دارند؛ اما در این بین، رابطه دینداری بسیار قوی تر است. تحلیل روابط نشان می دهد دینداری موجب افزایش جدی انگاری پاسخگویان به جرایم جنسی– اخلاقی می شود. این در حالی است که تماشای برنامه های تلوزیونی ماهواره و نیز استفاده بیشتر از اینترنت و افزایش سطح توسعه یافتگی محل سکونت با کاهش جدی انگاری جرایم جنسی– اخلاقی همراه است. یافته های این تحقیق در چارچوب دلالت های نظریه جرم دورکیم و رویکرد بر ساخت گرایی تفسیر شده است.

    کلیدواژگان: جدی انگاری جرم، دینداری، جرایم جنسی، اخلاقی، رسانه و توسعه
|
  • Gholamreza Kazemian, Saeed Shafia Pages 1-24
    The recent emphasis of sustainable plans for using of local capital and improving living conditions through internal resources is one of the most appropriate solutions for solving the problems of informal neighborhoods. Thus، utilization of social capital is one of the low cost and reliable methods for achieving these neighborhoods sustainability. This descriptive survey research، has done with aim of analyzes relationship between social capital and neighborhood sustainability in one informal neighborhood of Tehran. A questionnaire was used for data collection، Factor analysis was used for Indicators Summarization and opinions of experts was used for Analyze the results and Designing a Model Research. The results in residents group shows that significant relationship between social capital and sustainability is established. This Capital is effecting on the economic and social development more than environmental development. Also، it is proved that mental components of social capital have an accepted and positive relationship with all components of local sustainability، like last researches'' results. However، it is showed that more affluent inhabitants have more social capital، unlike last result of researches. So، formation and usage of social capital in less developed neighborhood has different pattern in comparison with developed ones.
    Keywords: Social capital, informal neighborhood, neighborhood sustainability, factor analysis
  • Bijan Khajenoory, Maryam Soroush Pages 25-49
    Lifestyles affect human welfare and well-being of individuals. Lifestyles of people improve their ability. These relations are important in the quality of life and its components. Data were collected from survey of 745 young people from 15 to 29 years in Shiraz، using questionnaires about lifestyle and the World Health Organization Quality of Life questionnaire. Six type of life style separated in factor analysis. They are traditional religious lifestyle، ritual traditional lifestyle، body management and health، participatory leisure style and consumerist leisure style and modern music preference. All of the activities have significant relationship with quality of life but ritual religious lifestyle. The use of new and public media has shown a positive and significant relationship with lifestyle. The most important variable in the regression analysis were the new communications media، traditional religious lifestyle and leisure styles were entered into the regression equation with positive coefficient but new musical preferences entered the equation with negative coefficient. The results indicate that different levels of quality of life are associated with different lifestyles but some styles of life are more important for quality.
    Keywords: Lifestyle, Modern media, Public media, Quality of life, Youth
  • Mozhgan Azimi Hashemi, Neda Razavizadeh, Abdolreza Javanjafari Pages 51-76

    Cities are centers of economic and social opportunities and the vehicle of growth and development. However، rapid growth of urbanization during recent century –especially in developing countries- has led to several problems including environmental problems، crime، discrimination and inequality، exclusion، social، economic and geographical marginalization. So، urban sustainable development addresses environmental and social sustainability in cities. Since urban sustainability is related to balanced consumption and fair allocation and distribution of resources، defining urban duelers'' rights has an important position in urban planning. Codification and ratification of urban charters is a way that during two recent decades have been noted by local governments and civil society organizations for assertion of rights in national and international levels. This paper aims to define the necessities of urban charters codification in the Iranian cities، conceptual and theoretical bases of residents'' rights which support urban charter codification. Furthermore single and comparative analysis of urban charters around the world is considered.

    Keywords: The right to the city, Citizenship rights, urban rights, Urban charter
  • Applications of simulation techniques in social sciences: A critical study
    Ahmadreza Asgharpour Masouleh Pages 77-104
    Social simulation includes a set of techniques and tools for modeling social phenomena in such a way that testing and doing artificial experiments are possible. Modern computational and programming tools have made it possible for social researchers along with other disciplines، to open new perspective in sociology، both in theory and method. Although technical development in computational tools has a short history، but need for social simulation can be traced to first decades of previous century. In a typology، techniques of social simulation are in five categories: system dynamics، queuing models، microsimulaiton، cellular automata، and agent-based modeling. These five could be put in two categories: process based techniques (the first two) and agent-based techniques (the last three). It seems that among all of these techniques، agent-based modeling can satisfy some of most important considerations of social researchers. Considerations like agent heterogeneity، interaction، leraning، agent-environment interaction and emergence of macro patterns from micro actions. Although social simulation in general، and agent-based modeling in particular are in their first years of maturity، and some of important critics are unanswered but it seems that potentially they can add new and efficient views to the sociology.
    Keywords: social simulation, agent, based modeling, microsimulation, cellular automata, queuing models
  • Mahdi Danesh, Mohammad Mazloum Khorasani, Mohsen Noghani Pages 105-137

    The study uses a surveying method، using a questioner to collect data. The statistical society of the study consists of all the property owners of the old urban texture of Samen region. The size of the sample is 250 owners selected based on their share using a classification system. Since the region is divided into 4 segments، we have made sure that the size of the sample is in proportion with the share of each segment، the findings show that 66. 26 percent of the owners have a negative attitude toward pricing method and only 11 percent have a positive attitude. The rest of the owners expressed a neutral attitude. The results from the analysis of multivariable regression showed that the most effective variable affecting the attitude of owner toward pricing is correct information that they have about pricing method. This variable have influence coefficient 0/496 the other effective variables affecting the attitude of owners towards pricing are the following in order of importance: Attitude of Owners Toward Reconstruction and Construction Plans، the Distance Between the Property and the Holy Shrine and Finally the Attitude of the Owners Relatives

    Keywords: Attitude, old urban texture, Samen region, pricing
  • Akbar Ghaderi, Hossein Behravan Pages 139-162
    The aim of research is the recognition of the social and cultural factors affecting the amount of married men walking and determine the share of each of these factors on the amount of walking. Statistical data collection method is survey and the project with the random sampling of different areas of the city of Mashhad with size 360 people collect. The results of the research showed that: between social class، security on walkable street، the amount of leisure time، the amount of religious awareness of the usefulness of sport and people walking there is a significant positive relationship. The results of the regression analysis، (multivariate step-by-step method) to indicate that the following variables to arrange the most positive impact on the amount of walking of married men: the amount of leisure time، security of walkable street، encouraging others،social class، and finally religious awareness of the usefulness of sport. The value of correlation coefficient is also 0. 427. As well as in the path analysis between social class and leisure time indirect relationship was diagnosed.
    Keywords: mashhadT, walkable street, walking, married men
  • Khadije Safiri, Susan Bastani, Fateme Mansoorian Pages 163-187

    Trust is an essential precondition for economic development، social، cultural and political society is. The Trust، confidence and facilitate human development and His talents and abilities relationship with others and the world as a creative relationship blossomed into one can make to peace، security، freedom، and independence along with others and with others experiencing. The present study sought to identify substrates suitable for building trust in the community. One of the factors has been diagnosed with gender identity. This study uses the theories of Giddens and Tajfl about identity and trust، the survey examined the relationship between gender identity and trust among 384 young men and women in Tehran. The results demonstrated that personal gender identity، gender identity، youth and community trust and direct relationship was observed. Multivariate regression analysis showed that four variables (personal gender identity، social gender identity، status and sex) in a total of 410/0 confidence of variability explained. Graphs، path analysis showed that gender identity، self-confidence is more effective than other variables.

    Keywords: personal gender identity, social gender identity, trust, youth
  • Fatemh Samadian Pages 189-206
    Quality of life of elderly people is influenced by several factors، one of the most important factors is social support. if social support increase، elderly people`s quality of life is improved. but Previous researches show that elderly people`s attitiud towards social support and their ability to influence social support`s role. if an older attitude towards the social support received be negative and know its sign of their impotence and helplessness or costly or Person knows or feels that he has the ability to do his work and does not need others to help him get social support may have a negative impact.
    Methods
    This research is survey that was done among 383 elderly men and women have been living in the city of Kerman. The research tool was a questionnaire with interview; SF36 questionnaire was used for scaling quality of life and a researcher made questionnaire for measuring social support.
    Findings
    The most important supporters were in the first degree was wife/husband and then son and in third grade daughter. The results showed that emotional support، financial services، advisory and information، and age relationship also attitiud to social support and self ability were important factors that have significans relationship with Quality of life. Between these factors attitude to support has more affect.
    Keywords: Quality of life, Social, support, Kerman
  • Ali Yousofi, Atefeh Bagheriyan, Mina Shojaee Pages 207-233
    The validity of multivariate analysis techniques is under question when the multidimensional constructs and their relationship are explored; hence، the necessity for employing Canonical Correlation Analysis (CCA). The present study aims to prove that it is necessary and indispensable to use CCA in some research contexts. To introduce the logic and use of this technique This is carried out using the SPSS software with some examples. The main output is interpreted and analysed and the benefits as well as problems of utilizing the CCA will be dealt with in detail.
  • Majid Ghobadi, Ahmad Jafari Pages 235-262

    Researches in perceived seriousness of crime try to study the public serious views toward any types of crimes. Also، they have been showed that the perceived seriousness of crime particularly sexual and ethical crimes have variation in effect of cultural values of society. This article purposed to study the effects of social variables on perceived seriousness of crime (with emphasis on religiosity and media). Using survey method، a self-constructed questionnaire applied for data gathering among 320 student of Kharazmi University in 2012 as a sample of this study. The dependent variable was perceived seriousness of sexual and ethical crimes. The results shown that، despite respondents have serious attitudes toward sexual and ethical crimes; they place these crimes in last ranks of ranking table of crimes. Also، findings infer that، religiosity has positive and strongest effect on perceived seriousness. While the development level of resident state of respondents and using non-governmental media (e. g. satellite TVs and Internet) decrease perceived seriousness of sexual and social crimes. The results were explained using the implications of Durkheim''s theory of crime as well as constructionist theory.

    Keywords: Perceived seriousness of crime, Religiosity, Sexual, Ethical crimes, Media, Devolvement